Inspiratiesessie Lerarentekort

Het tekort aan leraren in het primair onderwijs neemt landelijk toe. Scholen en gemeentes gaan op verschillende manieren om met het lerarentekort, maar een goed overzicht van concrete oplossingen en overwegingen hierin ontbreekt. Daarom organiseert Regioplan op 30 januari een inspiratiesessie over het lerarentekort. De sessie is gratis toegankelijk.

Waar en wanneer

Donderdag 30 januari, van 17.00 - 19.00 (inloop vanaf 16.30). De sessie vindt plaats bij Regioplan (Jollemanhof 18, Amsterdam).

Programma

De avond zal rond 17.00 beginnen met een korte introductie vanuit Regioplan over het hoe en waarom van deze sessie. Ook zullen een aantal onderzoekers van Regioplan mogelijke oplossingen voor het lerarentekort schetsen die vanuit ons onderzoek naar voren komen. Vervolgens zijn een schoolleider en een schoolbestuurder aan het woord om te vertellen over hoe zij omgaan met het lerarentekort. Na een korte pauze, waarin voor eten en drinken wordt gezorgd, gaan we in kleine groepjes uiteen om te brainstormen over welke oplossingen een mogelijkheid zijn binnen het eigen schoolbestuur. of de eigen gemeente. Rond 18.45 zullen we de avond kort samenvatten en afronden. Na afloop van de bijeenkomst zullen de opbrengsten per mail worden gedeeld. 

Voor wie

De sessie is toegankelijk voor bestuurders, schoolleiders en HR-medewerkers van scholen in het primair onderwijs die net buiten de G4 liggen. Ook beleidsmedewerkers van deze gemeenten zijn welkom. De keuze voor deze regio’s is gemaakt, omdat na de grote steden ook deze gebieden nu te maken hebben met grote tekorten. Bovendien blijkt uit ons eigen onderzoek dat scholen in de G4 en omliggende regio’s bij het werven van leraren veelal vissen in dezelfde kleine vijver.

Aanmelden 

Bent u geïnteresseerd in deze bijeenkomst? Dan kunt u zich hier aanmelden . Per schoolbestuur kunnen zich maximaal 2 personen (bestuurder, schoolleider en/of HR-medewerker) aanmelden, om tijdens discussies voor zoveel mogelijk diversiteit te zorgen. 

Locatie

Regioplan Beleidsonderzoek

Jollemanhof 18
1019 GW Amsterdam

Contactpersoon

Denise Bijman

Tarieven

  • Inspiratiesessie Lerarentekort: € 0