U kunt een keuze maken uit 1 van de 2 deelsessies. Klik op de deelsessie voor meer informatie over de inhoud.

Sessies

1. Aanpak straatintimidatie: APV en verder?

Aanpakken van straatintimidatie: stand van zaken en toekomstperspectief

In meerdere gemeenten zijn de afgelopen jaren aanpassingen van de APV gedaan of overwogen om seksuele straatintimidatie aan te pakken. Deze aanpakken, in de volksmond vaak ook ‘sisverboden’ genoemd, hebben heel wat stof doen opwaaien. Wat zijn de effecten ervan geweest- politiek, beleidsmatig en maatschappelijk? En welke opties staan open voor gemeenten nu het gerechtshof heeft bepaald dat zo’n ‘sisverbod’ in strijd is met de vrijheid van meningsuiting?

Op basis van de ervaringen van meerdere gemeenten bespreken we wat de stand van zaken is. Ook het nieuwe wetsvoorstel seksuele misdrijven, waar straatintimidatie onderdeel van is, komt hierbij aan bod. Daarbij bespreken we ook voorbeelden van innovatieve aanpakken die binnen de huidige juridische kaders al mogelijk zijn.

Sprekers

  • Mischa Dekker
  • Lisanne Oldekamp
  • Heleen Schols

2. Monitoring en sturen op resultaat: hoe maak ik impact?

Monitoring en sturen op resultaat: hoe maak ik impact?

Wat is de impact van het programma Veilig Steden in uw gemeente? Hoe zorgen we ervoor dat de aandacht voor de veiligheid van vrouwen en meisjes in de openbare ruimte ook na afloop van het programma wordt voortgezet? Inzicht in de opbrengsten van de gemeentelijke inzet en in wat werkt wel en niet en waarom, helpt om impact te genereren en kan bijdragen aan het borgen van resultaten.

In deze deelsessie staan we daarom stil bij het meten van impact. Wat is de uitgangssituatie in je gemeente? Wat is de aard en omvang van het probleem? Hoe kun de je effecten van de verschillende activiteiten meten? We geven vanuit de theorie handreikingen om hiermee aan de slag te kunnen en laten een aantal praktische voorbeelden zien vanuit gemeenten.

Sprekers

  • Marjolijn van Hest
  • Jeanine Klaver
Wilt u ook reageren? Log dan eerst in
Er zijn nog geen reacties om weer te geven.